Tvoje oči, kao i ostatak tvoje telo, da je bolje ako ti imaš zdrave ishrane

Tvoje oči, kao i ostatak tvoje telo, da je bolje ako ti imaš zdrave ishraneTvoje oči, kao i ostatak tvoje telo, da je bolje ako ti imaš zdrave ishrane. Specifičan hrana posebno koristan za oči i također da ti dam sa hranljive materije, i takođe su vitamini treba da ostane zdrav i izbalansirano. Ako si na dijeti plan uključuje papriku, narandže, kale, špinat, bobice, i također kivija, ti si na pravom putu. Brzo stvarnosti o oči, kao i hrana. Hrana bogata lutein, zeaxanthin i vitamina C, kao naranča paprike, pomoći da nastaviš lijep pogled. U kiwi, koji je najveći izvor vitamin C, je najbolji voće u oči. Riba u izobilju u omega 3 masti mogu izbjeći macular degeneraciji koji se odnose na godina. Jaja i također seme su hranu u izobilju u hranjive tvari sigurnu protiv godinama-vezane macular degeneraciji i tip 2 dijabetisa. Dijeti vrlo visoko u šećer i također dobro podešen ugljikohidrata je prijetnja elementu za medicinske svrhe. Dodaj kašikom zemlju flax ili pšenice klice u svakodnevnom životu: to je dobro za oči.

Konzumiramo vodu da ostanem hidratizirana i povrce i voce da nas drži zdravo, međutim to je dodatno vitalni da se pobrinemo za naše oči s našom hranom. Održali vašu oko wellness uz pomoć ovih užinu koncepte spakovala ispunjen rađanje hranu za tvoje oči. Puteva vaših okruženje-prijatelji– špinat kao kale optužbe su 2 antioksidanata zvao lutein kao zeaxanthin. Ove anti-oxidants te štititi protiv štetne udara od UV zrakama … dovedite veliki dio salatu širom svijetlo dana!

Vitamin C je još vitamin da služi kao antioksidans

Voće i povrće … Ispuni svoju kutiju za ručak sa živa hranu bogata vitamin C, kao što su grožđe, jagode, papriku i brokoli. Vitamin C je još vitamin da služi kao antioksidans, uzimajući u komponenta zrake nesigurno radijaciju od sunca. Humus– Uživaj u povrće sa malo humusa! Grasak, kao razne druge grahorice, cinka, koji pomaže jetru da oslobodi vitamin Je takođe i pošaljite ga vašem mrežnice da proizvede melanina– melanina osigurava oko protiv ultra-violet radijacije. Provjeri pristaništa. većina pojedinci shvatiti da omega 3 masti nekoliko osobine koje pomažu da se borim bolesti, ali da li ste prepoznali su isto tako mogu te zaštititi protiv macular propadanja povezan s godinama i potpuno suhe oči? Pripremite lososa salatu omiljeni, ili da ti naredi suši. Verujem orange– mrkve, jam i prijatno krompir su napunjena sa beta‑karotena, anti-oxidant to pomaže u smanjimo rizik od macular propadanja povezan s godinama i medicinske svrhe.

Vitamin C je još vitamin da služi kao antioksidans

Koristi tvog preostalog turska– Ti je plan za izlazak? Napravite sendvič sa ovim zdravo proteina napunjena sa cinka i također nijacin. Uz pomoć li zadovoljiti svoju kvotu od cinka za dan, ćurka se sastoji od vitamin B i također nijacin, što pomaže da te zaštitim protiv medicinske svrhe. Šest ideje za očuvanje zdravlja oculovisuelle. U pritisak svakodnevnog života, veoma je lako uzimati zdravo za gotovo wellness našim očima, ali niko je unsusceptible da nevolje. Štit, vaše oči praveći dobre odluke svaki dan korišćenje te male prijedloga: Ti pogled mnogo filmove? Sjediti na udaljenosti iste da bar 5 puta veća od tvog tv ekranom. Dodaj hranu to je dobro za oči na svoju moć.

Uv zraci su opasni u oči tokom cijele godine

Hrane, uključujući vitamin C (papaju, crvena bell pepper, kiwi, jagoda i također narandžasta) ili anti-oxidants poput lutein i također beta-karotena (mrkve, prijatno krompir, špinat, kale, kao brokoli) mogla smanjiti opasnosti izrade macular degeneraciji vezane za godina (AMD). Obično vidim tvoje očnom lekaru! Nema mnogo bolji način da se osigura tvoja vizija oko testa, jer nekoliko oko uvjeta ne pokazati simptome lako je očigledno. Kanadska Udruženja optometrists savjetuje da mladunci imaju svoj prvi oko ispita u dobu od šest do 9 mjeseci i zatim su preduzeti jedna godišnje. Odrasli mora ići kroz oko ispita svake dve godine, osim ako nije drugačije definisana od strane njihovih očnom lekaru. Prati putokaz za 20. Pauzu od 20 sekundi tvog kompjutera prikaži svakih 20 minuta i također namjere predmet lociran bar 20 metara od vas.

Uv zraci su opasni u oči tokom cijele godine

Osigurati tvoj mali plave oči (ili eko ili braon). Stavi na sigurnost naočare koje su pravi kada morate preduzeti velike posao unutra ili vani i nosi naočale za sunce izvan čak i ako sunce nije teleportirat– UV zraci su opasni u oči tokom cijele godine. Pričam! Ako ti se stvarno osećam razdražljivost u oči zbog alergijske reakcije, otok ili povreda, ne pretpostavljam da je to će nestati sam od sebe. Simptome možda potrebna terapija, ili, u nekim slučajevima, ukazuju na prisustvo problem oculovisuel ekstra značajan. Za liječenje oculovisuels vanredne situacije, stalno pitaš oko doktora da li je moguće da uzmem hitan sastanak … to je obično brže nego predstavljajući za hitne situacije odsjek za zdravstveni centar. Jesi li je prepoznao? Svaki pojedinac mogu zakazati sastanak sa doktorom od optometry bez doživljava još jedan zdravstvene specijalista.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *