Kako da izaberem sampon za kosu

U Police u apoteke su razbija se pod težinom kose šampone, ali da naći nekoga tko je i u svim pogledima, u skladu sa našim očekivanjima, nije tako jednostavno. Često smo odlučili da kupim skuplji lekovima u nadi da će biti više efekta. u Stručnjaci tvrde da, ipak, to je kvalitet, ne uvijek ide ruku pod ruku sa visoku cijenu, i komponente za šampone obično su vrlo slični, čak i ako je cijena određenih kosu raznolikost. Ne bi trebalo da budu vođeni principu to skuplji šampone bolje od one jeftine. U potrazi za savršen šampon je od pomoci, i znanje o, hranjive tvari za kosu.

I kosa šampon

Kako odabrati sampon za kosu

Prvo, moraš odlučiti što ti tip za kosu tip i skalp nas. Potrebna poseban šampone koje sadrže tvari koje je ostala bez napornog rada, od sebaceous žlijezde. Šampone ovo u ih mnogo supstance, deterdžent SIS, ili SLES, i vrlo malo supstance, smanjenje. Kosa je lako przetłuszczające više imati koristi od šampon sa materijal tema, kao puter, limun, rosemary, mudrac i kamilica. Trebali pokušati prirodni šampone, bez umjetnih sastojke, silicones, parabens, itd.

Tako kosu zahtijevaju podmazivanje i ishrana. Tako je, više šampona, bogati u proteini i lipida to zadržati vlagu duboko u kosu. Često kozmetičkih proizvoda sadrži silikon da dodam Sjaj za kosu. Izbjegavaj oči, jačanje i povećati broj kosu kao oni mogu striptiz tvoj skalp potrebno vlagu. PAŽNJA! u malo suhu kožu će biti najbolji šampon označenoj sa “vlažni”, “volume” ili “za osuši kosu”, ako tako smo. Ako tvoj skalp je suva i svrbi ili razmazala, pronaći šampon osmišljen specijalno za suhu kožu. Pusti nas, da bi se izbjeglo oči, sadrži sulfates, koji su bez vode kosu i skalp.

U ofarbati Kosu. Mi ćemo izabrati šampone sa moisturizers da drži boju. Šampone za takvu kosu trebala sadržavati tvari koje poboljšanje, nahraniti žarulje. Trebao biti vrlo mekane i sadrži Botanička crpi i vitamini. Na tržištu ima šampone dobro za kosu, normalno, suv, svetla, tamna, jednostavno, zrela, oštećen kosu, lupe disk, itd. Svi mogu da biram. Samo?

Sastojke šampon

Sastojke šampone

  • Da obratite pažnju na naljepnice za kozmetiku, i da čitaš svoje kompozicije. Brzo vodič? Vrlo, molim te. Dole je spisak namirnica to može biti poklon za šampone često.
  • Esencijalnih ulja od biljakane na posao vlažni nekretnine, daj kosu fleksibilnosti, štiti od sunca zaštititi od besplatno radikalima.
  • Panthenol – oslobađa simptomi upalu kožu, ubrzava rastu dlake.
  • Kolagena i elastin – stimulira dlake rastu i sprečava vlagu gubitak.
  • Ceramide – da modifikujemo površinu nekretnine kose, što je više otporan na vodu. u pored toga, povećanje otpor štetne UV svjetlo, štiti od štetne vanjskog uticaja i sušenje.
  • biljni Crpi regulišu sebum skriveno, imaju umirujuće i terapeutski.

SLS ili SLES – droge koje su odavno se koristi u industriji za odmašćujuće i čišćenje… objekti i opreme. Takođe je pronašao koristi u kozmetike. Može biti opasno za kožu, ometa sekret od sebum, ili što svrab, ali su efikasno u nekim slučajevima. Ako koristimo kozmetike sa silicones ili stavi puno model alatima kao lak za nokte, šampon sa SLS nam može pomoći da efikasno čisti kosu to radi redovno šampon. Vrijedi li kupovati, pa šampone sa SLS? Naravno, i ogranicio im koristi, na primjer, u situaciji kada ti treba da operem kosu viška styling proizvoda.

Silikonske – njihov zadatak je hrabar i ravni kosu. Oni su struktura kosa, se stvorila iluzija Sija. Kosa je okružen silikonske, u principu, nisu dostupni za sastojke za kožu briga. Kao rezultat toga, umjetne kose je povukao i teško zalihe. u Za čišćenje je potrebno da koristiš šampon sa SLS. Da, postoje bolje ocjene iz silikonske, što je rastvorljiv u vodu i nije opasno za kosu. Trebao bi pitati stilista ili prodavac, šta vrsta silikonske je to šampon.

Vrijeme je da izaberemo!

Vrijeme je da izaberemoVlažni, povećanje kosu volumena, jačanje, ravni, promovirati rad kosu, za osuši kosu, povećan debela… i mogu da ti nabrojim. u Broj vrsta šampone stvarno je ogromna! Šta da izaberem? Ako znamo da imamo tip kosu i skalp, ti treba da je stavim na šampon bez SLS sadržaja. Iako, kao što sam i napisao iznad, u nekim slučajevima, SIS treba. Drugi savjet je da ne bi trebao koristiti kozmetike sa silicones, ali ako je više, to je samo sa ovim “lagano”. I još uvek imate problem, skupljaju DRO šampon? Pitaj frizera koji će savjetovati unaprijed kad analiziraju mi se tvoja kosa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *