Briga za boje kose

U Svaka slika je intervencija u prirodnom struktura kosu. Bez obzira da li farbujemy boja kose redovni ili amonijum, nije posebno pazi na to da se pobrinuti za očuvanje dobroj formi i omiljena boja za što je duže moguće živ i napeto. u zadržati prelijepa boja-tretirao kosu, neophodno je da koristite pristojan kozmetičkih proizvoda posebno dizajnirani da se brine za boje kose. u dok boja kose krljušt da otvori, što kosu ranjiva, i više nego obično podložan vlagu gubitak. Specijalni kozmetike za njegu kose i glatko kosa je površinu, izhidriram kožu i duboko sačuvao. Hvala ti za ovo, kosa je duže zadržati sjajna boja, zar ne blede, oni su lakše da se održi i otporniji da mehanička štete.

Veš boje kose

Briga za boje kose

Akciju perem kosu nije samo pitanje koristim poseban šampon. Dok je prala ti kosa bi trebalo biti tretirana je veoma pažljivo, ne ih je izvukao, ne povuci, a ne bolje ih je i ranije. Osjetljiv boje kose je veoma osjetljiv na mehanički traume, posebno mokrom kosom je lako štete. Za pranje koristimo razumno šampon, to je najbolje da se ti prvi vlažne ruke, i onda prebaci na glavu. Bolje da sipam sampon za kosu direktno iz paket, jer postoji mogućnost da koristimo previše kozmetiku, kojem će kasnije biti teško oprati iz kose, da ih izvučemo i nerviraš skalp. u preko atomizer pena za kosu treba da obraćam pažnju na vodu nije bio previše toplo, kao da je visoke temperature mogu biti razlog za sušenje od suffixes u red, previše tople vode mogu ostaviti iza ostaci sampon za kosu.

I što šampon da izaberem? Na tržištu tamo su brojne šampone dizajnirana za boju kose. Svaka kompanija – proizvođač profesionalni kozmetike za frizera, kao drogeryjna mark je u dometu šampon boja. Ovo može biti General-svrhu šampon za bilo kosu, boju ili cilju zaštite i raspodjelu određene pigmenata, drugi kosu u plavo, i na osnovu drugi za brinete, ili crvena. Šampon je, uglavnom, da se zaštiti boju, ali ne samo. Ne zato što boje boje, moisturizes i iz kose površinu, eliminaciju grubost to izaziva kosu lakše uklapa, postala je više meko i hidratizirana. Ako se da pere kosu jednom dnevno, trebao bi odabrati bolje šampon bez sulfates, silikonske i druge nerviraju komponente.

Prehrane i nakon regeneracije boja

Prehrane i nakon regeneracije boje

Je Obojao kosu, pametna i puno je prošlo. Zahtijeva pažljivo i obzirno hranu, i da se ponekad čak i jak regeneraciju. Dakle, nakon svakog šampon, trebalo bi da koristi posebno uređaja za boje kose koji hrani ih iznutra, iz površinu i dodaje Sija, što će učiniti da se boji da će biti i više se poboljšali. Uređaja i maske za kosu mora takođe sadrži UV filteri da zaštiti boja od nestaje i kosu od suši i gubitak prirodni vlagu. pored toga, bar jednom nedeljno, ti treba da koristiš masku regenerującej. Dobro je da razmotrite ovu proceduru kao kosu Toplicama i napraviti ovo nedeljni ritual. Prvo, pažljivo masažu masku u vlažnim, cistu kosu, umotati peškir i ostaviti za ok. 10 minuta. Nakon ovoga puta kosa je totalno oprao par puta sa vodom i pažljivo češalj za li mi češalj … s velike udaljenosti između zuba. Redovne primjena povratiti maske za kosu, stanje se poboljšava i izgled kosu, i također štiti i hrani cvijeće.

Svaka 2-3 tjedna, i samo nakon što je svaka boja je dobro iskoristiti tretman za boje kose. kako Drogu, u obliku ampoules, serume, koncentrisan emulsions i jedan osnovne akcije: da se oporavi i vratiti oštećen kosu strukture. Kozmetiku, ovo odmah i drastično popraviti izgled kosu, koji zahtjeva lijepa sjaj, izgleda mekano, gladak i zdravije. međutim, Treba imati na umu da je novac je u potpunosti radio, neophodno je da se drže redovno koristio. Uz pomoć specijalizovan kozmetičkih proizvoda za dnevnik pobrinem za kosu, ne treba tako često ponavlja hladovini. To je najbolje da koristiš više, odnosno, šampon, regenerator, maske, i sa vremena na vreme tretman u obliku poseban ampoules serum ili povratiti kosu.

Tretman za boje kose
Tretman za boje kose

Ne samo kozmetike utjecati na državnom i stanju kosu. potrebno Je da posmatramo par pravila, koja, u slučaju boje kose, da ih štiti od gubitka boja i slabi.

U leto i tokom sunca izloženost, biti siguran da nosi masku i da koristiš kozmetiku sa UV filtere.

dok plivam u bazenu, treba uvek da nosiš kapu za tuširanje, posebno u slučaju boje kose, bistar – klorirana voda može promijeniti(čak greenish!) boja kose.

Zimi, kad smo toplotni stan je potrebno da humidify vazduhu da se spriječi osuši kosu. To je vrijedno da se sjećaš u vezi sa šeširom ili drugi veliki Oktobar i kosa da ne ih razotkriti da nisko, često nuli temperature.

S vremena na vrijeme da se prijavim na intenzivnu popraviti proizvode za kosu, štetu svojim unutrašnje strukture.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *